Klanken

Wat klanken voor je kunnen betekenen

Klank heeft een groot effect op lichaam en geest. We horen de geluiden niet alleen met onze oren, maar voelen de geluiden in ons hele lichaam. Of je je er nu bewust van bent of niet, je lichaam reageert op klank en trilling. Klank helpt je zo om geestelijk en lichamelijk in ontspanning te komen en kan het herstellend vermogen van je lichaam zijn werk doen.

Tijdens een klankensessie kun je bij de verschillende klanken loslaten wat je op dat moment bezig houdt. Je gedachten-stroom doorbreken, zeker wanneer je in het dagelijks leven erg druk bent en/of veel stress ervaart, zal je een directe diepe ontspanning voelen en verlichting van stress en stress gerelateerde klachten merkbaar zijn. Deze ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. Aangezien de trilling van geluid niet alleen door onze oren wordt gehoord, maar door resoneren in elke cel in ons lichaam. En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen. Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

Studies hebben tevens aangetoond dat klanksessies kunnen leiden naar een verlaging van de bloeddruk, vreugde ervaren, verbetering van het concentratievermogen en de verwerking van verdriet. Buiten dat klanksessies energie verhogend zijn, een verbetering van het slaappatroon geeft, het zelf herstellend vermogen versterkt, een diepe ontspanning geeft en balans geeft tussen lichaam en geest. Zijn de klankschalen zijn om deze redenen niet alleen een belangrijk in het fysieke, maar zeker ook op het emotionele, mentale en spirituele vlak.

Misschien word je net als ik ook erg rustig van het geluid van de zee. Het vallen van de regendruppels; het tjilpen van vogels; de geluiden in het bos; het waaien van de wind door de bomen, waardoor de blaadjes een zacht ritselend geluid maken. Of heb je al ervaring met klanksessies zoals een klankenmassage, een klanken bad of klankenconcert? Dan weet je dat het je ontspannen maakt of juist veel energie geeft.

Wellicht is het voor jou een fijn moment om even uit de dagelijkse rompslomp te glijden of ga je heel gericht omdat je weet dat je dan beter slaapt of er juist een fijne ontspanning door ervaart.

Als je nog geen klankenbeleving ervaring hebt, dan ben je nu vast heel nieuwsgierig wat het met jou doet…

Klankmassage

Klanktherapie of klankmassage is een zeer werkzame ontspanningsmethode en is zeer goed inzetbaar bij stress-beheersing.

Klankmeditatie

Klankmeditatie is een vorm van mediteren waar je door middel van klank en trillingen gaat mediteren. Deze klankmeditatie heeft een positieve invloed op zowel lichaam als geest.

Klankmeditatie voor groepen

Klankmeditatie is een soort resetknop waardoor de geest kalmeert. Kom en ervaar het zelf wat het voor jou kan betekenen!

Klankbeleving voor Kinderen

De voordelen van klankbeleving is groot!

Klankenconcert

Meer info volgt nog…