Klankbeleving voor kinderen

~ Klankbeleving ~

  • Heeft je kind moeite met (in)slapen?
  • Is je kind druk in zijn of haar hoofd?
  • Is je kind op zoek naar meer ontspanning?
  • Ervaart je kind stress?
  • Worden de emoties van je kind sneller aangeraakt?

De voordelen van klankbeleving is groot!

Door kinderen al vroeg te laten kennis maken met deze vormen van klankbeleving, leren kinderen beter omgaan met de verschillende situaties in hun leven. Daarnaast vergroten kinderen hiermee hun aanwezigheid in het hier en nu en creëren ze een stukje bewustwording. Waardoor ze veel meer vertrouwen en liefde uiten en ondervinden naar zichzelf. Maar ook meer kwaliteit, concentratie en liefde naar hun taakjes, naar hun familie en naar hun vriendjes kunnen brengen. Tot slot kunnen ze hierdoor ook zonder oordeel zijn en hoeven ze niet direct te reageren.

Klankbeleving of dit nu een klankschaalmassage of een klankmeditatie is, deze klankbeleving is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid-, concentratie – en/of stressklachten, maar ook het ‘druk in je hoofd’ zijn, waardoor er ruimte ontstaat voor het kind zelf. Waardoor hij of zij ook beter zijn of haar emoties voelt aankomen en hier beter mee leert omgaan. Je kind zal zich prettiger gaan voelen en zich vrolijker gaan uiten.

Het ‘Center for Neuroacoustic Research’ en het ‘Calafornia Institute of Human Science’ toonde met wetenschappelijk onderzoek aan dat de geluidstrillingen van Tibetaanse klankschalen een helend effect kunnen hebben.

De prachtige klanken zorgen door de overgave eraan, voor meer ontspanning. Het bloed zal beter doorstromen op plekken waar er verkramping en/of spanning voelbaar is of waar een blokkade aanwezig is. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en kan jouw eigen lichaam ervoor zorgen dat je weer in balans komt en heelt. De welbekende hoofd- en of buikpijn zal afnemen. Daarnaast ondersteunen klanken de ontwikkeling van sleutelvaardigheden als luisteren en lezen en stimuleert het de emotionele intelligentie.

Neem gerust contact op bij vragen. Informeer naar de mogelijkheden of maak meteen een afspraak.

Mensen die mij kennen geven aan dat ik professioneel, met aandacht, liefde en met verbintenis werk.