Bindweefselmassage

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een (reflexzone)massage die door middel van speciale ontwikkelde zachte en langzame massagetechnieken aangrijpt op ons bindweefsel. Onze bindweefsel verbindt onze hele lichaam met elkaar, het bindweefsel is de geleide laag van ons zenuwstelsel. Wanneer er verstoringen, spanningen of blokkades aanwezig zijn komen alle prikkels van en naar de hersenen niet goed meer aan, waardoor onze spieren, klieren, weefsels, organen en lichaamsfuncties minder goed functioneren en er fysieke klachten kunnen gaan ontwikkelen. Het uitgangspunt hierbij is dat bepaalde zones van het lichaam in verbinding staan met bepaalde organen, klieren en andere lichaamsfuncties. Deze zones staan bekend als de zones van Head. Een bindweefsel massage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de spieren en de huid.

Hoe werkt bindweefselmassage?

Door de reflexzones te behandelen via de huid, worden deze beïnvloed. Door de zachte en langzame massagetechnieken worden de huid en het bindweefsel gestimuleerd. De zenuwuiteinden die in de huid en het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Door de speciale technieken krijgen de zenuwen in de huid een prikkel die doorgestuurd wordt naar het centrale zenuwstelsel die het op zijn beurt weer terugkoppelt naar de corresponderende, organen, klieren en lichaamsfuncties en gestimuleerd, waardoor o.a. de doorbloeding van het behandelde weefsel toeneemt, de stofwisseling verhoogt en de staat van het bindweefsel wordt verbetert door het aanmaken van collageen. Als er een storing bevindt in een bepaalde orgaan, waardoor deze minder goed functioneert of als er onderliggende emoties spelen die met dat desbetreffende orgaan samengaan, dan voel je dit in de corresponderende zone op de huid. Waar de huidzones zich kenbaar maken door een pijnlijk-, dof-, prikkelend-, gevoelig of zelfs minder/geen gevoel, toont de bindweefselzone zich door o.a. de gespannenheid van het weefsel. Aanwezige storingen en/of blokkades worden (aan)geraakt en opgelost. Reacties in de lichaamsdelen kunnen volgen binnen enkele minuten tot uren na de behandeling.

Deze klachten kun je o.a. behandelen met bindweefselmassage:

  • Hoofdpijn en migraine
  • Darm-, en spijsverteringsklachten
  • Doorbloedingsstoornissen
  • Chronische verkoudheid
  • Slapeloosheid
  • Striae
  • Acne en littekens
  • Verborgen emoties

Visie

Door vanuit de holistische visie te kijken naar verstoringen in het fysieke lichaam en hierbij stil te staan, kunnen deze gekoppeld worden aan mogelijke thema’s en dus betekenissen van de klacht of blokkade.
Deze massage is gericht op het stimuleren, verbeteren en het in balans brengen van je innerlijke energieën, bewustwording, voelen, verbinding, het eventueel opheffen van blokkades, maar ook op jouw innerlijke schoonheid.
De massage werkt in op lichaam én geest, zodat je na afloop een diepe ontspanning, geestelijke rust en verbondenheid met je lichaam ervaart.

Volgt je hart, dat klopt