Fytotherapie/kruidentherapie

Wat is fytotherapie/kruidentherapie?

De kracht van de natuur schuilt in haar onuitputtelijke bron van geneeskrachtige planten.
Fytotherapie of kruidengeneeskunde is heel eenvoudig gezegd: het met planten of plantendelen het lichaam ondersteunen. En met vitamines en mineralen eventuele tekorten in het lichaam oplossen.

 

Hoe werkt fytotherapie/kruidentherapie?

Kruidentherapie kan bestaan uit een combinatie van meerdere kruiden welke het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleren. Door het gebruiken van natuurlijke producten, zal het ondersteunend werken in het behandelproces.
Het zal het herstel- en genezingsproces bevorderen en/of stimuleren. De gezondheid en energie versterken.

Denk hierbij aan:

  • Het gebruik van natuurlijke lichaamsoliën en met evt. toevoegingen van natuurlijke etherische oliën bij massages, zoals de natuurlijke oliën van Colour&Spice en Botanical Beauty
  • Natuurlijke skincare, zoals de natuurlijke producten van Colour&Spice en Botanical Beauty
  • De kruidenstempelmassage, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een helende samenstelling van geneeskrachtige kruiden en plantenextracten
  • Speciale kruiden voor in bad
  • Theeën

De massage met de warm-vochtige kruidenstempels bevordert de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Zuren en gifstoffen worden via de huid uitgescheiden, zowel door de werkzame stoffen uit de planten alsook door de alkaliteit van de warme plantensappen.
Alle geneeskrachtige kruiden, planten- en bloemenextracten worden met de hand vervaardigd, waardoor de energetische en helende kracht van iedere plant bewaard blijft. De kruiden worden voor de bloeitijd geoogst, omdat ze dan beschikken over hun volle aroma. Daarna worden ze gedroogd op wetenschappelijke wijze, hierdoor komt de volle aroma van de kruiden pas vrij bij de behandeling.
Zo zijn bijvoorbeeld de oliën die bij Praktijk Ammoniet worden gebruikt, van de eerste koude persing.

Waarvoor wordt fytotherapie/ kruidentherapie gebruikt?

Zowel de warmte als de werkzame stoffen van de vochtige warme kruiden ontwikkelen een heerlijke, ontspannende en reinigende werking. Het zorgt ervoor dat je geest en je lichaam in diepe ontspanning komen. Hierdoor zorgt het ook voor verlichting van spierpijn en spanning. Ze optimaliseren de stofwisseling en zorgen ervoor dat de afvalstoffen sneller en gemakkelijker afgevoerd worden. Na de behandeling zal je ook een betere doorbloeding hebben. Het bevordert aanmaak van collageen, wat zorgt voor een elastische huid.

Een aantal voorbeelden waarbij fytotherapie/kruidentherapie o.a. inzet kan worden:

  • Om ontspanning te ervaren
  • Stress, depressiviteit, angst, slapeloosheid
  • Migraine, hoofdpijnen, pijn
  • Activeren doorbloeding, optimaliseren stofwisseling
  • Huidproblemen