Holistic pulsing

Wat is holistic pulsing?

Holistic Pulsing is een techniek waarbij op een respectvolle manier het lichaam op een natuurlijke manier in beweging (een soort wiegen) brengt. Pulsen wordt ook wel “de kracht van zachtheid” genoemd.

Hoe werkt holistic pulsing?

Door het lichaam te pulsen wordt gewerkt op alle stromingen in ons lichaam op zo’n manier dat er niets afgedwongen wordt. Door het pulsen van het lichaam in een speciaal op de persoon afgestemd ritme, brengt men vanaf het eerste moment het hele lichaam in een stromende, golvende beweging. De ritmische pulsen variëren op speelse wijze van heel klein naar groter en combineert men soms met rollende en strekkende bewegingen. De continuïteit van de pulsen geeft de pulsee (degene die gepulst op de tafel ligt) de mogelijkheid zich aan deze stromende golfbeweging over te geven, zich er als het ware “in te laten zakken”. Er wordt nergens druk op uitgeoefend; het lichaam wordt voortdurend uitgenodigd om in beweging te komen en eventuele blokkades los te laten.
Mede door de afwisseling van kleine en grote pulsen, mobilisaties, het “wiegen” en het spelen met armen en benen kan een sessie afwisselend een speelse en toch zeer intense ervaring zijn. De pulsende bewegingen brengen het lichaam in een diepe ontspanning en de geest in een lichte droomtoestand. Vergeten spanningen en blokkades die mogelijk normaal lijken, kunnen los komen. Het lichaam kan zich zo fysiek, emotioneel en mentaal herstellen. Omdat het werkt op alle stromingen in het lichaam én er geen weerstand opgeroepen wordt, komt de puls uiteindelijk overal. Holistic Pulsing raakt iemand echt op alle lagen op een zachte manier.
Omdat er nergens druk wordt gegeven, wordt er ook geen weerstand opgeroepen. Je kan dat zien als “zacht op de deur kloppen en wachten tot je binnengelaten wordt”…

Holistic pulsing kan worden gebruikt bij:

  • Stress
  • Spanningen
  • Fysieke klachten
  • Emotionele trauma’s
  • Depressie
  • Burn-out
  • Continue in je hoofd zitten