Hoofdpijn & rugpijn

Wat is hoofdpijn?

Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn: spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, chronische hoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn en aangezichtspijn.

Hoe werkt hoofdpijn massage?

Omdat geen enkel persoon of klacht hetzelfde is, zal er naar gedurende de klacht een combinatie van technieken worden gebruikt die het beste bij de hulpvraag past.

Waarvoor behandelen we met hoofdpijn massage?

Zodat de intensiteit en frequentie van de hoofdpijn klachten verminderen of verdwijnen.

Wat is rugpijn?

Bij het merendeel van de rugklachten is er geen specifieke lichamelijke oorzaak aantoonbaar, deze zogenaamde niet-specifieke klachten worden ook wel A-specifieke klachten genoemd. Dit wil zeggen dat de behandelend arts na onderzoek geen medisch aantoonbare reden kan aangeven voor de rugpijnklachten.

De rugklachten ontstaan vaak door een samenspel van factoren, die zowel persoon- als werk gebonden kunnen zijn. Psychosociale factoren spelen vaak een rol, maar ook trauma of verkeerde houdingen en/of bewegingen kunnen oorzaken van (lage) rugklachten zijn. Verkeerde houdingen en/of bewegingen om de pijn te ontlasten leiden tot overbelasting van spieren en gewrichten. Dit heeft te maken met de belasting en belastbaarheid. Aanwezigheid van de factoren leidt tot een (tijdelijke) verminderde belastbaarheid en kan zorgen voor het ontstaan, het onderhouden of verergeren van (lage) rugklachten.

Hoe werkt rugpijn massage?

Omdat geen enkel persoon of klacht hetzelfde is, zal er naar gedurende de klacht een combinatie van technieken worden gebruikt die het beste bij de hulpvraag past.

Waarvoor wordt rugmassage gebruikt?

Rugmassage zal gebruikt worden om de pijnklachten te verlichten, verminderen.