Klankschaalmassage

Wat is klankschaalmassage?

Je hoeft voor een klankschaalmassage alleen je schoenen uit te doen en eventueel een riem of sieraden af te doen die teveel met de klankschalen kunnen resoneren. Gemakkelijk zittende kleding is prettig.
Na plaats te hebben genomen op de behandeltafel, worden de klankschalen op en/of naast je lichaam gezeten worden rustig aangeslagen. Er wordt soms voor gekozen om ze ook elders in de ruimte te plaatsen. Of om naast klankschalen andere akoestische instrumenten in te zetten. Je ligt/zit ontspannen. Met je ogen dicht. Je voelt de trilling van de klankschaal door je hele lichaam gaan. Je hoeft niets anders te doen dan de heerlijke klanken en trillingen te ondergaan. De klankschaalmassage is specifiek op jou afgestemd en zal niet elke keer hetzelfde zijn.

 

De werking van klankschaalmassage

Met hun rijkdom aan frequenties en zachte trillingen zorgen de klanken voor harmonie in alle cellen. De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten: Als je bijvoorbeeld een steentje in het water gooit, dan ontstaan er golfjes die zich over het water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul zowel horizontaal als verticaal in beweging gezet. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam dat voor circa 80% uit water bestaat. De trillingen zorgen voor resonantie in de structuur van de cellen. De vibraties kunnen ook invloed hebben op de hersengolven; die dan een evenwichtiger patroon gaan volgen. Het bewustzijn en het denkvermogen worden helderder en overzichtelijker.
De trillingen van de klankschalen zorgen voor een goede prikkeloverdracht in je lichaam. De prikkeloverdracht komt tot stand in je zenuwstelsel. Deze fungeert als telefoonverbinding tussen je hersenen en de rest van je lichaam. Als de prikkeloverdracht niet goed functioneert worden signalen aan delen van je lichaam niet goed doorgegeven. Dit kan ervoor zorgen dat het lichaam onvoldoende voedingsstoffen opneemt en ook geen emotionele ballast meer kan verwerken.
De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. De klanken en vibraties dringen op verscheidene niveaus diep in een mens door: lichamelijk, emotioneel en geestelijk. Zo komen spanningen en/of blokkades los en kan het lichaam weer herstellen. Een klankschaalmassage biedt diepe ontspanning aan het lichaam.
Onderzoek heeft uitgewezen dat door een klankmassage het stressniveau van mensen daalt. De klankschaalmassage versterkt het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Wanneer wordt klankschaalmassage gebruikt?

  • Om een toestand van diepe ontspanning te bereiken
  • Om lichamelijke en geestelijke blokkades op te lossen
  • Stress-symptomen te verminderen
  • Intuïtie en creativiteit te bevorderen
  • Om het oefenen met het laten gaan van gedachten
  • Om rust te brengen
  • Het bevorderen van concentratie en het (lichaam)bewustzijn
  • Om de zintuigen te prikkelen

Vanwege het laagdrempelige, non-verbale karakter en de eindeloze variatiemogelijkheden is het gebruik van klankinstrumenten ook zeer geschikt voor slechthorenden, mensen met autisme, dementie en AD(H)D.