Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is meer dan alleen een massagebehandeling. Massagetherapie is een behandelvorm waarbij fysieke en mentale gezondheidsklachten worden aangepakt door middel van massage, coaching, voelen, ervaren en beleven, je stimuleert je eigen kracht en energie om te gaan ervaren en te voelen. Het bewust worden van.

“Give yourself a transformation trip.”

Massagetherapie kan op zichzelf staan, maar ook in combinatie met andere behandelingen zoals fytotherapie, focussen en reflexologie worden gegeven. Met behulp van één of meerdere massagetechnieken, het ondergaan, het voelen en bewustwording ervan wat er in je lichaam gebeurd, krijgt het lichaam de kans zichzelf te herstellen en weer in balans te komen.

Onverwerkte emoties, belemmerende gedachten, een grote mate van stress, geen zelfvertrouwen: het zijn allemaal triggers voor lichamelijke ongemakken. Bij massagetherapie ligt de focus niet alleen op het aanpakken van fysieke gezondheidsklachten, maar ook op het achterhalen van de oorzaken. Deze oorzaak kan lichamelijk zijn, maar kan ook te maken hebben met bepaalde omstandigheden in uw leven of uw levensstijl. Is er bijvoorbeeld sprake van een belastende levensstijl, frustraties op het werk of in de relatie, speelt er iets in de thuissituatie of zijn het verborgen trauma`s? Door samen in gesprek te gaan worden mogelijke oorzaken in kaart gebracht en waardoor je tot inzichten komt en je komt te weten wat de oorzaak of oorzaken kunnen zijn. Het luisteren naar de signalen van het lichaam staat hierbij centraal. Tijdens een behandeltraject wordt dan ook niet alleen de klacht behandeld, maar wordt je tevens begeleid in het bewustwordingsproces naar de oorzaak van de klacht. Door je te begeleiden in het bewustwordingsproces, jouw bewustzijn te vergroten, te leren vertrouwen op je gevoel. Het ontdekken van jouw verlangens, talenten en keuze en/of doel om vanuit daar te kunnen stralen en te mogen zijn. Zal massagetherapie jou helpen in balans te brengen waardoor je voluit kunt leven.

“Als massagetherapie een persoon zou zijn dan is dat iemand die je in balans brengt, d.m.v. bewustwording, te laten voelen, te laten ontwikkelen, te groeien en dit alles op een vertrouwende, natuurlijke, oprechte, pure, geduldige, luisterende en liefdevolle manier.
Een liefdevolle persoon die van binnenuit je innerlijke en uiterlijke schoonheid bekrachtigt, energie geeft en je in balans brengt en houdt.”

Het doel van een massagetherapie is jou te ondersteunen en te begeleiden in het oplossen van jouw fysieke-, en mentale klachten. Massagetherapie is erop gericht om je toekomst richting te geven, te leven vanuit je hart, vanuit autonomie, vanuit zelfkennis, vanuit innerlijke kracht, je te ondersteunen in het emotionele aspect van je persoonlijke ontwikkeling en in het naar boven halen van je allerbeste kwaliteiten en talenten. Dit gebeurd al luisterend, zonder oordeel, verbindend, spiegelend en ontdekkend, zodat je een persoonlijke groei ervaart, bewustwording creëert en je weer in balans en met vertrouwen jouw toekomst verder richting kunt geven.
Door massagetherapie ontspant het lichaam, verdwijnen blokkades en wordt het zelfhelend vermogen aangesproken. Hierdoor komen lichaam en geest weer in balans.

Alles is energie, ook ons lichaam. Ideaal gezien stroomt de energie zonder blokkades door je lijf. Je voelt je energievol, prettig en in balans. Waar spanning is, stagneert de energiestroom en kan het energiepeil laag zijn. Naast fysieke oorzaken kunnen ook psychische en emotionele oorzaken leiden tot stagnatie van energie. Dat kan verkramping van weefsels veroorzaken. Verkrampte en gespannen plekken in het lichaam kunnen worden veroorzaakt door onverwerkte emoties en psychische klachten. Deze blokkades kunnen uiten in allerlei lichamelijke klachten. Deze uiten zich in bijvoorbeeld hoofdpijn, rug- en nekklachten, darmklachten, slapeloosheid, depressiviteit, vermoeidheid enz.

“Massagetherapie, door aandacht en bewustwording, van klacht naar kracht”

Voelen en luisteren

Massagetherapie is een lichaamsgerichte therapie die verder gaat dan gewone massage.
Het laat je stilstaan bij je lichaam om (weer) voelend contact te maken met je lichaam. Om bewust te worden van wat er in je speelt. Om te kunnen luisteren naar je innerlijke kompas.
Om weer ‘jezelf’ te mogen zijn.

Ik nodig je uit om tijd puur voor jezelf te nemen en met alle aandacht bij jezelf te zijn. Nieuwsgierig te zijn naar jezelf en de signalen van je lijf te voelen. Te luisteren naar je lichaam – je gevoel – gedachten – emoties – verlangens – wensen. Er is aandacht voor alles wat er op dit moment in jouw leven speelt, wat er wezenlijk is, wat je werkelijk bezighoudt, wat jou in de weg zit om je goed te voelen. Niet door te denken of door veel te praten, simpelweg door te ervaren.

Door met aandacht naar de signalen van je lichaam te gaan, krijgt je lichaam de kans om zijn verhaal te vertellen, wat verrassend anders kan zijn dan wat het hoofd je laat weten. In je hoofd heb je vaak al antwoorden op een rijtje. Je ‘weet’ het wel. Echter je lichaam liegt nooit.

De cirkel van de gedachte
Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken – blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht.
Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht – blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd.
Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd – blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan.
Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan – blijft mij overkomen wat me altijd overkomt.
Jij bent de regisseur over jouw gedachten. Alleen jij kunt jouw cirkel van gedachten doorbreken.

Bewustwording en inzicht

Wat zich op de massagetafel laat zien gebeurt vaak ook in je dagelijks leven. Kijken naar wat is en dat tot je door laten dringen, maakt dat je dichter komt bij jezelf en bewust wordt wat er speelt.

Vanuit bewustwording kan er inzicht ontstaan. Wat je bij jezelf tegenkomt kun je ervaren als een gegeven, waar je iets mee kunt doen of niet. Je krijgt een keuze om anders met jezelf, met anderen of met situaties om te gaan. Zo neem je verantwoordelijkheid en leiding in en over je leven. Een eerste stap op weg naar balans die je rust en ruimte geeft om een andere weg in te slaan. En let wel, een betere relatie met jezelf , werkt door in jezelf, in jouw omgeving, in je relatie, in je studie, in je werk.

“ You will never to be able to escape from your heart, so it is better to listen to what it has to say.”

Visie Holistisch werken Praktijk Ammoniet

Als je holistisch werkt dan kijk je naar het alles omvattende. Ik ga ervan uit dat dat alles met elkaar verbonden is, alles om je heen en alles in jezelf. Dat is energie en energie verbindt.

Het geheel is een eenheid die met elkaar verbonden is, een eenheid die wordt gevormd door lichaam, geest en ziel. Daarnaast is bewustwording en transformatie van fysieke, mentale, emotionele, spirituele en energieke blokkades de basis van het in balans en authentiek worden als mens zijnde. Terugkomen bij jezelf, het innerlijke wat zichtbaar en merkbaar gaat worden aan het uiterlijke, het lichaam, de huid.

Het proces

Lichaamsbewustwording is een proces dat op gang moet komen. Een traject bestaat uit minimaal 5 tot 10 sessies van ongeveer 1-1,5 uur (tweewekelijks, na verloop van tijd ook langer), afhankelijk van de klacht, thema etc. Klachten en blokkades komen niet ineens, zo zal het ook met het proces zijn, het zal ook niet ineens weg zijn.
Daarna wordt er geëvalueerd en stil gestaan bij het behaalde resultaat en bij eventuele verdere thema’s waarop een nieuwe indicatie van het aantal gesprekken zal volgen.
Na afloop van een behandeling wordt er gelijk een nieuwe afspraak ingepland en zo nodig worden er een aantal afspraken tegelijkertijd ingepland.
Daarna kun je voor ‘onderhoud’ terugkomen.

De praktijk is direct toegankelijk, u kunt zowel met als zonder verwijzing terecht.

Alle behandelingen en/of aanschaf van producten dienen direct betaald te worden bij afname of aanschaf, contant of d.m.v. mobiel bankieren.
Een factuur is mogelijk, deze wordt verstuurd per mail.

Er zijn ook cadeaubonnen beschikbaar bij Praktijk Ammoniet in te vullen voor een bedrag naar keuze (va €15,-). Te besteden aan een massage-, reflex-, beauty behandeling of een product naar keuze van onze 100% natuurzuivere biologische lijn voor gelaat en/of lichaam.

Vaak is een massagetherapie een waardevolle ondersteuning bij andere behandelvormen. Deze therapie richt zich juist op de oorzaak, waar anderen zich richten op de symptomen. De praktijk is direct toegankelijk, u kunt zowel met als zonder verwijzing terecht.