Reflexologie

Reflexologie bij Praktijk Ammoniet

Reflexologie is een effectieve natuurgeneeskundige therapie die preventief, ter ontspanning en therapeutisch toegepast kan worden. Het is gebaseerd op de theorie dat de voeten, handen en oren een afspiegeling is van ons gehele lichaam. Waarvan de voeten het meest bekend is. Wanneer deze reflexzones behandeld worden, ontstaan er reacties in het lichaam. Deze reacties stimuleren het zelf herstellend vermogen van het lichaam, waardoor klachten en/of blokkades in het lichaam kunnen verminderen of verdwijnen. Terwijl het behandelen van de reflexpunten ook een diepgaande invloed kan hebben op lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Reflexologie Praktijk Ammoniet

Wat doet reflexologie?

Door het gehele lichaam lopen energiebanen die o.a. in de voeten eindigen. De reflexzones in de voeten corresponderen met de organen, gewrichten, klieren en de orgaansystemen. Ook wel de reflexpunten genoemd. Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten.
Voetreflexologie zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden en afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten. Het brengt verlichting bij spanning en stress en heeft als doel het natuurlijke evenwicht in het lichaam te herstellen. Voetreflextherapie is zeer effectief als (preventieve) maatregel om een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid te behouden en/of te bevorderen.
Door deze specifieke massage wordt de energiestroom in het hele lichaam geactiveerd. Zuurstof en voedingsstoffen kunnen zodoende weer alle gebieden bereiken.

Voor wie is reflexologie bedoeld?

Voetreflextherapie is geschikt voor iedereen, jong en oud. Een behandeling kan ingezet worden bij ziekte, na een verandering in het leven, in een stressvolle periode, na een operatie of preventief ter voorkoming van klachten. Voetreflexologie is een complementaire geneeswijze
Complementaire zorg is aanvullende zorg. Dat wil zeggen, dat de zorg die geboden wordt, niet de reguliere zorg vervangt of in de weg staat. Integendeel. Voetreflex is een waardevolle aanvulling bij de reguliere behandelmethoden.
Voor personen die niet graag zonder kleding wordt gemasseerd, is dit een goede manier van masseren, omdat via de zones op de voeten alles behandeld kan worden.

Verschillende mogelijkheden

Voet-, handreflexologie is een holistische natuurgeneeswijze waarin de mens als één geheel wordt gezien. Dat wil zeggen dat het lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Dat betekent dat het lichaam, geest en emotie een eenheid vormt. In de holistische natuurgeneeswijze gaat het om de totale persoon, waarin zowel naar de symptomen van de ziekte en/of klacht(en) gekeken wordt, als naar de oorzaak van het ziek zijn. Ik behandel niet slechts de klacht, maar de gehele mens op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Deze aspecten hebben invloed op en staan in verbinding met elkaar. Gedachten, emoties, gedrag en ervaringen maken deel uit van wie je bent.
Voetreflex behandelt zowel de lichamelijke klachten als de emotionele klachten. Dat wil zeggen dat niet alleen het fysieke lichaam behandeld wordt, maar er ook gekeken wordt naar de emotionele, mentale en sociale aspecten van de mens.

Voetreflex kijkt naar de oorzaak

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Door middel van o.a. druktechnieken op de voeten worden deze zones gestimuleerd.
Een klacht of ziekte is de manier waarop ons lichaam vertelt dat er iets niet in orde is. Door alleen de klacht of ziekte te behandelen los je de oorzaak niet op. De klacht komt gewoon weer terug of uit zich op een andere manier. Met voetreflex kijken we naar de oorzaak van het probleem. Dat doen we door met tijd en aandacht naar de cliënt te luisteren. Door middel van het gesprek en de massage van de voeten kunnen we de klacht inzichtelijk maken. Hierdoor ontstaat er bewustwording. En bewustwording is het begin van herstel.

Kijk eens naar beneden, de wereld ligt aan je voeten

Lichaam en geest herstellen

Een voet-, handreflex is ook prima te gebruiken in een Beauty gebeuren. Wat denkt u van een start met een speciaal voetbad waarin kruiden zitten die het lichaam ontgiften? En daarna een massage met speciale olie waarbij (knieën), onderbenen en voeten gemasseerd worden? Of in het geval van een handreflex, de armen en handen. En er een heerlijke pakking en/of speciale body scrub gegeven wordt en dit alles met heerlijke biologische en natuurzuivere producten. Er ontstaat zo een diepe ontspanning, herstel en vitaliteit van het lichaam en geest die nog vele dagen voort kan duren.

Voetmassage

Benieuwd naar onze reflex effecten en tarieven?

Effecten

Bekijk hier de effecten

Tarieven

Bekijk hier de tarieven voor onze behandelingen