Raquel Dieguez Vergunst

Een sprong in het diepe

Door een sprong in het diepe, heb ik mijzelf leren kennen. Ik ontdekte schatten die mij eerder niet eerder opvielen. Ik vond het spannend en eng om het onbekende te verkennen. Maar juist doordat ik wel bleef, het onderging, het ervaarde en het gevoel die daarbij hoorde aanging, werd het zichtbaar voor mij. En ja…., dat was spannend, het was er donker, onbekend en de emoties die erbij hoorde daar wilde ik eigenlijk niks mee. Maar hoe langer ik onder water bleef, hoe helderder en lichter alles werd. Waar ik voorheen weer omhoog wilde, omdat het mij benauwde, werd het troebele water helderder en alles om mij heen werd zichtbaar. Het voelde fijn en ik voelde mij vrij en licht. Er ontstond een ruimte en ik kreeg energie. Dankbaar vol vertrouwen en in balans mocht ik naar het licht aan de oppervlakte zwemmen en heb ik alles in laagjes los mogen en kunnen laten in het diepe onder mij.

Ik ben diverse opleidingen gaan volgen in dit vakgebied. Waar ik ooit begonnen ben als masterbloemist en vanuit daar in de zorg ben beland. Waar ik diverse ontwikkelingen en processen heb meegemaakt en ik gegroeid ben in zowel mijn functies als in persoon. Ben ik toen begonnen aan een opleiding tot intuïtief masseur en vervolgens heb ik toen een 4-jarige opleiding tot massagetherapeut gevolgd. Wat vervolgd werd tot Trainer/Docent, Holistisch coach en Systemisch coach en opsteller. Ik ben sindsdien niet meer gestopt met bijscholen en doorgroeien als coach en massagetherapeut. Ik ben van mening dat je nooit te oud bent om te leren en zeker nooit uitgeleerd bent.

Het volgen van de diverse opleidingen in dit vakgebied , lieten mij in een proces doen komen waar ik de kans kreeg om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Het proces heeft mij geraakt, veranderd in de goede zin en zoveel inzichten en bewustwording gegeven, dat ik dit heel graag over wil brengen aan andere mensen. Zowel aan mensen één op één als in een groep. Mensen ondersteunen en begeleiden naar (meer) balans, inzicht, bewustwording, ontspanning, zelfvertrouwen, ontwikkeling en innerlijke groei is wat mij fascineert in dit werk als coach. Ik kwam er al werkend erachter dat ik mensen coach vanuit het hart door middel van intuïtief, inzicht en het leren kijken vanuit een breder en systematisch en holistisch perspectief.

Het woord ‘coach’ klinkt prettig, laagdrempelig, want het probleem is toch niet zo groot dat je een therapeut nodig hebt. Zowel coach als therapeut zijn zogenaamde vrije beroepen; iedereen kan een bordje in zijn tuin zetten met één van deze termen erop, of allebei!

Belangrijk is daarom dat ik lid ben van een beroepsvereniging, want dat is een kwaliteitskeurmerk.

Mensen die mij kennen geven aan dat ik professioneel, met aandacht, liefde en met verbintenis werk.